За инструктора:

Семинарът ще се проведе от ръководителя на центъра "Кадуцей" Константин Мухин - опитен инструктор с дългогодишен опит в обучението на Тайдзи и Цигун. Константин е ученик на Майстора Шен Чжи, сертифициран специалист към Китайската ушу асоциация на Китайския държавен комитет по спорт и физкултура, атестиран треньор (инструктор) към Руската ушу федерация, съосновател на Института за психо-физическо развитие, практикуващ лечител.

Инструкторът е участвал в международни състезания по бойни изкуства ушу:

- Купа Шен Чжи, Китай, o. Хайнан, 2006 г.  - второ място

- Международен фестивал по ушу в Хонг Конг, 2008 г. - 2 златни, 1 сребърен, 1 бронзов медал

- Международен фестивал по ушу в Хонг Конг през 2009 г. - 3 златни, 1 бронзов медал

 

IMG_26013Още като десетгодишно момче Константин се увлича по бойните изкуства. Започва  с карате-до, след това идва ред на твърд стил - комплекс от Хермес Трисмегист, който за дълги години става основен в личната му програма. Още от дете  Константин се интересува от различни системи за саморазвитие, изучава начини за прочистване на организма, лечение с билки, буквално поглъща различна литература с духовно-езотерична насока, от окултна литература до описания на живота на светиите и подвизите на християнски аскети.

По няколко месеца в продължение на пет години тренира и се обучава на Тайдзи и Цигун  в Китай при Майстора Шен Чжи, усъвършенства придобитите умения, получава нови знания. Следвайки принципа "всичко, към което се докосваш, те учи на Дао”, събира капка по капка  знания от различни майстори.

 

Този път естествено го довежда до създаването на Центъра "Кадуцей". По пътя си е завършил и висше икономическо образование и е направил успешна кариера в големия бизнес. В един момент разбира, че неговото практикуване на източни системи  за саморазвитие не е просто хоби или увлечение, а че повече от всичко би искал да вижда как хората растат и се променят в резултат на усърдни тренировки. Затова  им помага да извличат реални ползи и да стават по-здрави и щастливи. А  във високата ефективност на такива системи като Цигун и Тайдзицюан той вече е имал възможност да се убеди, включително от собствения си опит. Мухин решава да започне работа в Центъра, където преди това е тренирал. Освен преподаване, там участва в популяризиране на системи за самоусъвършенстване. За тази цел от 2006 г. той започва да участва в международни състезания, като неведнъж е ставал победител. Скоро идва желанието да отвори собствен център. Така се появява "Кадуцей".

У своите ученици Константин преди всичко цени сериозното отношение към заниманията. Неговият девиз: "Истинското  развитие – това е победа на днешния Аз над вчерашния Аз и така нататък до безкрайност!”